utorak, 9. jun 1998.

JUGOSLOVENSKA REPREZENTACIJA DANAS OTPUTOVALA U FRANCUSKU

Najvaznije - da su svi zdravi

Zeneva. - Danas u 11 casova jugoslovenski fudbaleri otputovali su iz Svajcarske, gde su se pripremali nedelju dana i odigrali dva kontrolna meca (Japan 1:0, Svajcarska 1:1). Ovaj poslednji uneo je izvesnu dozu nespokojstva, barem kod posmatraca sa strane, dok su selektor Santrac i reprezentativci bez uzbudjenja “primili" slabiju predstavu u susretu sa domacinom. Juce pre podne imali su poslednji trening pokraj Zenevskog jezera a uvece radni sastanak.

- Sve je ovo normalno, i umor i tezina u nogama. Igraci su u punom pogonu, vezbali su dva puta dnevno, pa se neka bolja igra nije mogla ni ocekivati. Najvaznije da nema povredjenih, a oni koji su to bili - oporavili su se. Dejan Savicevic od sutra ce se “kompletno" prikljuciti ekipi - referisao je selektor Slobodan Santrac.

I Predrag Mijatovic se slaze da utakmica sa Svajcarskom nije merilo sposobnosti “plavih":

- Teren je bio klizav od kise i niko nije zeleo da rizikuje povredu. Vazno je da su doskora povredjeni igraci polozili test. Idemo dalje, za nekoliko dana bicemo pravi - kaze nas najbolji fudbaler. Jugoslovenska ekspedicija danas posle podne smestila se u Sen Galmijer, mestasce dvadesetak kilometara udaljeno od Sent Etjena gde ce boraviti narednih petnaest dana. Fudbaleri i strucni stab nalaze se u hotelu

“La Sarpinje" i bice jedini gosti u ovom objektu koji je vise zamak nego hotel. Uslovi za rad i odmor su izvanredni, reprezentativci ce biti liseni svakog nepozvanog gosta a od pozvanih jedino ce biti jugoslovenski izestaci koji ce svakog dana u podne dolaziti iz Sent Etjena na redovnu konferenciju za stampu.

- Sutra cemo imati dva treninga, u 11 i 18 casova, a od prekosutra pa sve do meca sa Iranom, 14. juna, po jedan dnevno. Kada znamo da gotovo svakoj reprezentaciji nedostaje barem jedan igrac zbog povreda onda moramo da budemo zadovoljni sto su nam momci, barem za sada, sposobni za najveca iskusenja - kaze trener Zoran Filipovic.

Svi su, dakle, spokojni uoci starta Mondijala, jedini koji ukazuje na oprez je Vujadin Boskov:

- Do susreta sa Iranom ima dosta vremena, verujem da su nasi igraci shvatili gde su gresili i da ce ubuduce biti mnogo vise koncentrisani i motivisani. Moram da kazem da je Savicevic za nasu igru veoma vazan, bez njega smo jedno, sa njim nesto sasvim drugo.

U Sent Etjenu, po recima Ivana Curkovica, koji je nekada nastupao za tamosnjeg francuskog prvoligasa, vlada veliko interesovanje za “najvecu sportsku priredbu u ovom veku", uostalom kao i u celoj Francuskoj:

- Nismo slucajno odabrali bas ovo mesto jer smo pokojni Durkovic i ja, da ne bude neskromno, ostavili nekakav trag u ovoj sredini. Siguran sam da ce domacin uciniti sve kako bi se nasi reprezentativci osecali kao kod kuce a pre svega dobro pripremili za ovo veliko takmicenje.

S. N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /