utorak, 9. jun 1998.

ODGOVOR HOPSA JULU NA PRIGOVORE OKO CRNOGORSKIH IZBORA

Obratite se Crnogorskom helsinskom komitetu

Beograd, Beta. - Helsinski odbor za ljudska prava u Srbiji (HOPS) saopstio je juce da je primio pismo Jugoslovenske levice o ugrozavanju gradjanskih i politickih prava pripadnika te stranke u predizbornom aktivnostima u Crnoj Gori, i predlozio je JUL-u da se za pomoc obrati Crnogorskom helsinskom komitetu za ljudska prava koji je bio angazovan oko izbora u Crnoj Gori. U odgovoru predsedniku JUL-a Ljubisi Risticu, HOPS je naveo da je pazljivo razmotrio sva dostavljena dokumenta, ukljucujuci i izjave aktivista JUL-a, i da je zakljucio da postoje indicije da je u nekim incidentima tokom izbornog procesa doslo do krsenja politickih i gradjanskih prava aktivista JUL-a.

HOPS je naveo da je u poslednje vreme doslo do pogorsanja stanja ljudskih prava u Srbiji (Kosovo, ugrozavanje akademskih sloboda na univerzitetama, ugrozavanje prava na informaciju kroz diskriminaciju nedrzavnih medija...) i da nije imao vremena da se direktno angazuje u nadgledanju izbornog procesa u Crnoj Gori.

“Predlazemo Vam da se za pomoc obratite Crnogorskom komitetu za ljudska prava, Posmatrackoj misiji OEBS-a u Crnoj Gori i nadleznim organima vlasti koji bi trebalo da ispitaju Vase navode", navodi se u odgovoru HOPS-a.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /