sreda, 10. jun 1998.

ZANIMLJIVOSTI SA I OKO MONDIJALA

Premijer na premijeri

Mnogi politicari posetice svoje reprezentacije za vreme Mondiala, narocito ako njihovi fudbaleri doguraju daleko u takmicenju. Posto Maroko ne spada u grupu favorita, premijer ove zemlje Abderahman Jusufi odlucio je da veceras u Monpeljeu prisustvuje prvom mecu marokanske reprezentacije protiv Norveske. Zanimljivo je da ce to biti prva poseta marokanskog premijera Francuskoj otkad je u februaru imenovan na ovu duznost. Jusufi u Monpelje dolazi iz Njujorka gde je ucestvovao na Konferenciji UN o trgovini drogom.

Prvi trening “plavih"

Reprezentacija Jugoslavije stigla je juce popodne u svoju bazu petanaestak kilometara od Sent Etjena i sinoc odradila i prvi trening na teritoriji Francuske. Put iz Zeneve nije bio previse naporan, ekspedicija je zadovoljna uslovima smestaja, sto se “baze" za takmicenja u prvoj fazi tice, nema nikakvih primedbi. Svi igraci su potpuno zdravi, vise niko ne trenira po “posebnom programu", ukljucujuci i Savicevica. Jos danas na programu su dva treninga, od sutra do utakmice sa Iranom 14. juna u 14.30 na stadionu u Sent Etjenu, vezbace se samo jednom dnevno.

Fudbaleri nece prisustvovati svecanom otvaranju danas u Parizu, put u oba pravca u mnogome bi poremetio program treninga.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /