sreda, 10. jun 1998.

VOJISLAV RADUNOVIC “MONTENEGRO BANKA"

Tuzicemo Srbiju zbog oduzetih 1,2 miliona maraka

Podgorica, Beta. - Crnogorska “Montenegrobanka" najavila je sudsku tuzbu protiv Republike Srbije, sa zahtevima za vracanje 1,2 miliona maraka oduzetih pre sedam nedelja na beogradskom aerodromu i nadoknadu stete, pise podgoricka “Pobjeda".

“Trazicemo vracanje novca i naknadu stete", rekao je tom dnevniku zamenik direktora “Montenegrobanke" Vojislav Radunovic, uz primedbu da su on i osoblje banke zapanjeni ponasanjem srpske policije.

Sluzbenicima “Montenegrobanke" Zarku Smolovicu i Miroslavu Kaludjerovicu MUP Srbije je 24. aprila, na aerodromu u Surcinu, oduzeo 1,2 miliona maraka, iako su za novac imali ispravne propratne dokumente, pise list. Uprkos uveravanjima policajaca da ce novac brzo biti vracen i reagovanju crnogorske vlade i bivseg saveznog ministra finansija Bozidara Gazivode, srpska policija devize jos nije vratila, pise list.

Radunovic je rekao da ministar unutrasnjih poslova Srbije Vlajko Stojiljkovic nije ni odgovorio na upite “Montenegrobanke" i da su u Podgoricu jedino stigle kontrole saveznog deviznog inspektorata i Narodne banke Jugoslavije. “Nemamo nikakvu informaciju o sudbini (oduzetih) deviza... angazovali smo advokata i tuzicemo drzavu Srbiju", rekao je Radunovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /