sreda, 10. jun 1998.

PREDSEDNIK SRJ PREDSEDAVA DANAS SEDNICOM GLAVNOG ODBORA SPS

Milosevic odlucio da "brige podeli" sa partijom

Na sastanku GO bice razmatrana aktuelna politicka pitanja, iako u pozivu, koji je upucen clanovima nije definisano o kojim ce se "aktuelnostima" izjasnjavati

Beograd. - Predsednik Savezne Republike Jugoslavije i predsednik Socijalisticke partije Srbije Slobodan Milosevic predsedavace danas sednicom Glavnog odbora stranke. Clanovi GO obavesteni su da ce se na sastanku razmatrati aktuelna politicka pitanja, iako u pozivu koji im je upucen, nije definisano o kojim ce se "aktuelnostima" izjasnjavati.

Kako se ocekuje, Glavni odbor bi danas trebalo da usvoji nekoliko saopstenja o situaciji na Kosovu, obnavljanju sankcija, ali bi po tvrdnji dela funkcionera SPS, moglo da se raspravlja i o izbornim rezultatima u Crnoj Gori i eventualnom odnosu vladajuce partije Srbije prema oficijelnim crnogorskim vlastima.

Neka burna rasprava se ne ocekuje, jer clanovi Glavnog odbora u prisustvu predsednika partije, retko ili gotovo nikad ne zahtevaju "pojasnjenje" odredjenih partijskih odluka. Kako tvrdi clan rukovodstva SPS za nas list, moglo bi se jedino sa sigurnoscu predvideti da ce socijalisti sa Kosova imati odredjene primedbe na sastav vladine delegacije, a mogli bi da zatraze i ozbiljnije ucesce kosovskih Srba u pregovorima sa Albancima.

Sednica Glavnog odbora pocinje u 12 casova, a odrzace se u zgradi "Jugopetrola". Kako saznajemo, zbog ozbiljnosti situacije i tema koje ce se obradjivati, bice poostrena kontrola i samih clanova Glavnog odbora, kako sadrzaj sednice ne bi procureo u javnost, osim zvanicnih saopstenja.

J. Kosanic

Seca kadrova se odlaze?

Veliki broj clanova SPS nezadovoljan je podelom vlasti sa radikalima i JUL-om i sve cvrscim povezivanjem ove dve stranke. Nije iskljuceno da se danas neko "ohrabri" i zapita Milosevica "kuda ide SPS i ko ga slabi", kaze nas izvor iz rukovodstva stranke, ali nam ne potvrdjuje informacije da ce biti i "sece" kadrova koji su nezadovoljni saradnjom sa SRS, kao i onih clanova SPS koji nisu otvoreno podrzali izbor Momira Bulatovica na mesto saveznog premijera niti su ga podrzali na crnogorskim izborima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /