sreda, 10. jun 1998.

“MADJAR SO" POVODOM PRETNJI KRIVICNIM GONJENJEM

Nismo pozivali na ustanak

Novi Sad. - Nakon sto je u listu “Madjar so" osvanula informacija o proglasu Oslobodilacke vojske Kosova u kojem se poziva na ustanak i poziva Pokrajinskog sekretara za informacije Jana Simaka okruznom javnom tuziocu u Novom Sadu nakon toga da “preduzme odgovarajuce pravne radnje" protiv tog lista, citaoci “Madjar so"-a obavesteni su juce da ce uredjivacki kolegijum o tome zauzeti stav cim zvanicno bude obavesten o pokretanju postupka.

List u jucerasnjem broju navodi i izjavu glavnog i odgovornog urednika Sandora Balinta da je rec o informaciji kokju je prosledila agencija Beta i da su je oni samo preneli, navodeci izvor. Obzirom da se “Madjar so" uopste ni ne prodaje na Kosovu, niti ima saznanja da ga Albanci citaju, glavni urednik ovog dnevnika je jos naveo kako prema tome list objavljivanjem te informacije naravno nije mogao da ima nameru pizivanja na ustanak.

Tokom jucerasnjeg dana, redakciji “Madjar so"-a, inace, nije stiglo nikakvo zvanicno obavestenje o pokretanju eventualnog postupka.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /