sreda, 10. jun 1998.

KASNI PROCENA VREDNOSTI I PLAN TRANSFORMACIJE BEOCINSKE CEMENTARE

BFC stupa u pregovore pocetkom jula

Beograd. - Pregovori sa stranim kompanijama zainteresovanim za ulaganje (kupovinu) Beocinsku fabriku cementa, verovarno ce biti odlozeni za pocetak iduceg meseca. Naime, prema recima Milana Stanojevica, direktora za strana ulaganja BFC, tada bi posle dvonedeljnog zakasnjenja, bila zavrsena dva dokumenta bitna za bilo kakve razgovore sa zainteresovanim kompanijama - procena vrednosti BFC i plan svojinske transformacije firme. Oba akta, za BFC radi beogradski Institut drustvenih nauka, a procena vrednosti vrsice se po sve tri metode - prinosnoj, vrednosti imovine i likvidacionoj.

Da podsetimo, u BFC su na nedavno odrzanoj konferenciji za stampu, identifikovali cetiri potencijalna strana partnera - “Lafarz", “RMC Grup", “Dikerhof" i “Titan", pri cemu su prva dva, kao najveci proizvodjaci cementa odnosno betona i najprivlacniji. Prema podacima koji su tada izneti, razgovori su vodjeni u pravcu dokapitalizacije, a oba glavna potencijalna strana partnera pristala su na pocetno manjinsko vlasnistvo nad fabrikom.

U izjavi za “Nasu Borbu" Brus Slaton, direktor “Lafarza" za istocnu Evropu, kaze da su tokom nedavne posete postrojenjima “Lafarza",razmenjeni stavovi rukovodstva i sindikata BFC i francuske kompanije, te da je veoma zadovoljan otvorenoscu predstavnika najvece jugo cementare.

R.R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /