sreda, 10. jun 1998.

BUJAR BUKOSI, PREMIJER “KOSOVSKE VLADE U EGZILU"

Bar trecina Albanaca spremna na oruzani otpor

Tirana, FoNet. - Predsednik samoproglasene “Vlade Kosova u egzilu" Bujar Bukosi izjavio je juce da se najmanje trecina kosovskih Albanaca “priprema za oruzani otpor", javlja AFP. “Od trecine do polovine stanovnistva Kosova se priprema za oruzani otpor. Kada su sela granatirana, otpor postaje legitimna samoodbrana", rekao je Bukosi, posle posete mestu Tropoja u severoistocnoj Albaniji, gde je smestena vecina od oko, kako navodi agencija, 12.000 izbeglica sa Kosova. On je naglasio da ilegalna organizacija Oslobodilacka vojska Kosova “mora biti prihvacena kao realnost, potekla iz agresivne politike Srbije".

Po Bukosijevim recima, samoproklamovana “Vlada Kosova u egzilu" “brani interese svih Kosovara, ukljucujuci i one koji se zalazu za resenja koja nisu mirna". Konstatujuci da su “svi putevi koji bi mogli dovesti do mirnog resenja zatvoreni", on je istakao “neophodnost" razmestanja NATO trupa na Kosovu. Bukosi je ukazao da njihov cilj ne bi trebalo da budu “srpski civili, vec srpske vojne baze". To je “jedini nacin" da se okonca “srpska agresija" na Kosovu, ocenio je Bukosi, zato sto jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic “razume jedino jezik sile".

“Ako se medjunarodna zajednica zadovoljni samo politickom retorikom, rat i masakri su neizbezni", upozorio je Bukosi. On je naglasio da ce, ako dodje do pregovora, “Kosovari braniti opciju nezavisnosti".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /