cetvrtak, 11. jun 1998.

DELEGACIJA SAVETA EVROPE U SAVEZNOJ SKUPSTINI

Kosovo glavna tema

Beograd, Beta. - Predsednik Veca gradjana Skupstine SR Jugoslavije Milomir Minic i clanovi skupstinskog Odbora za spoljnopoliticke odnose Ivica Dacic i Milan Bozic primili su juce odvojeno delegaciju parlamentarne Skupstine Saveta Evrope (SE) koju predvodi Andras Barsonji, predsednik Odbora za politicka pitanja SE. Posetu je inicirala predsednica parlamentarne Skupstine SE Leni Fiser kako bi se nastavio dijalog sa SRJ o svim pitanjima od zajednickog interesa, javila je Radio televizija Srbije.

Minic je iscrpno obavestio clanove delegacije o merama i aktivnostima koje Vlada Srbije preduzima za nastavak direktnog i bezuslovnog dijaloga sa predstavnicima partija albanske nacionalne manjine na Kosovu i Metohiji radi resavanja svih pitanja od kojih zavisi ostvarivanje ljudskih i gradjanskih prava svih gradjana u pokrajini.

U razgovoru clanova Odbora za spoljopoliticke odnose Ivice Dacica i Milana Bozica sa evropskim parlamentarcima, istaknuto je da SRJ treba sto pre da se ukljuci u SE, kao i spremnost na saradnju i dobre usluge te organizacije. Dacic i Bozic su istakli da se kosovski problem moze resiti samo mirnim putem i izrazili ocekivanje da ce razgovori srpske delegacije i predstavnika Albanaca sa Kosova i Metohije uskoro biti zavrseni.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /