cetvrtak, 11. jun 1998.

JUCE RAZGOVARALI PATRIJARH SRPSKI GOSPODIN PAVLE I SPASOJE KRUNIC, PREDSEDNIK IO SKUPSTINE GRADA

Crkva dobija izlaz na Bulevar Revolucije?

“Ako ne dodje do asistencije policije, onda ce se celokupna gradska vlada preseliti na gradiliste sve dok se ne dovede u odgovarajuce stanje", tvrdi Spasoje Krunic, predsednik IO Skupstine grada

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle i Spasoje Krunic, predsednik Izvrsnog odbora Skupstine grada, na jucerasnjem susretu u Patrijarsiji, razgovarali su o nemilim dogadjajima u vezi gradilista iza Crkve Pokrova presvete Bogorodice u Bulevaru Revolucije ali i o saradnji Skupstine grada i Srpske pravoslavne crkve.

- Zao mi je da je i pored svih nevolja patrijarh Pavle bio u prilici da brine o napadu na Crkvu Pokrova presvete Bogorodice u Ulici kralja Aleksandra. Neshvatljivo je da ima usred Beograda ljudi koji su spremni da bez icije saglasnosti i odobrenja grade i ugrozavaju hram. To je neshvatljivo. Preneo sam patrijarhu Pavlu izvestaj o svim potezima gradske vlade. Ocekujemo da republicka inspekcija i ministarstvo, koje sam juce zamolio i pismeno obavestio, preduzmu sve mere. To podrazumeva da se radovi obustave, sve vrati u predjasnje stanje, a onda cemo otvoriti Crkvu prema Bulevaru. Ako ne asistira policija, onda ce se celokupna gradska vlada preseliti na gradiliste dok se ne dovede u stanje koje odgovara, rekao je nakon susreta s patrijarhom Pavlom Spasoje Krunic, predsednik Izvrsnog odbora Skupstine grada.

Tema razgovora bila je i proslava 800 godina manastira Hilandar.

- Crkva je za pedeset godina jako mnogo opljackana, ali mi ne mozemo sve to nadoknaditi zbog skromnog gradskog budzeta. Bio sam slobodan da patrijarhu Pavlu kazem sta smo sve uradili od 21. februara, kada smo dosli na vlast, pa do danas. Posto ce proslava Hilandara biti u Slancima, krajem nedelje imacemo detaljnu informaciju sta je sve uradjeno, a do same proslave bice okoncano sve sto je dogovoreno, napomenuo je predsednik Izvrsnog odbora Skupstine grada.

M. Z. Milosevic

Grad pomogao Crkvu s vise od dva i po miliona dinara

Predsednik IO Skupstine grada Spasoje Krunic upoznao je patrijarha Pavla da je nova gradska vlast, do sada, pruzila vise od dva i po miliona dinara kao pomoc Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Jucerasnjem razgovoru u ime Skupstine grada prisustvovali su i clanovi gradske vlade prof. dr Miodrag Janic, Dragan Covic i Aleksandar Cotric a u ime Srpske pravoslavne crkve vladika rasko-prizrenski Artemije i vladika zapadnoevropski Damaskin, navodi se u saopstenju Sekretarijata za informisanje Skupstine grada.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /