cetvrtak, 11. jun 1998.

OKRUZNI SUD U CACKU

Ubio dvojicu, imao "narudzbinu" i za advokata Barovica

Cacak, Beta. - U Okruznom sudu u Cacku juce je nastavljeno sudjenje sedmorici optuzenih za narucena ubistva, pokusaje ubistava i saucesnistva u tim krivicnim delima. U jednoipocasovnoj odbrani, Dejan Zivotic (31) iz Beograda priznao je sva tri krivicna dela za koja ga tereti tuzilastvo, a njegov danasnji iskaz razlikuje se od iskaza datog istraznom sudiji pocetkom ove godine samo u detaljima. Zivotic je priznao da je 17. maja 1996. godine pokusao da ubije Tomislava Mihailovica "Gibanicu", da ga je likvidirao 5. juna iste godine i da je 23. januara 1997. godine ubio Branka Drobnjaka "Dropsa". U sva tri slucaja, prema njegovim recima, narucilac je bio Goran Bojovic sa kojim ga je upoznao njegov dugogodisnji prijatelj Darko Nikolic.

Zivotic je izjavio da je Bojovic od njega trazio da likvidira i beogradskog advokata i funkcionera Srpskog pokreta obnove Borivoja Borovica, jer je branio Dragana Drobnjaka, ciji je brat ubijenog Branka Drobnjaka, dok je brata Gorana Bojovica, prema njegovim recima, zeleo da "strpa u zatvor". Optuzeni Darko Nikolic je juce pred sudom porekao da je 1995. godine pred diskotekom "Rio" u Cacku greskom ubio Milijana Andjelica i Milivoja Vujovica, a u kaficu Montana, prilkom pokusaja da ubije Tomislava Mihailovica usmrtio nocnog cuvara Jovana Aleksica.

Pred istraznim sudijom, pocetkom ove godine, Darko Nikolic priznao je sva krivicna dela za koja ga tereti optuznica. Sudjenje koje izaziva veliko interesovanje javnosti, jer je sudnica i juce i danas bila puna, nastavice se sutra.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /