cetvrtak, 11. jun 1998.

SINDIKAT PROSVETNIH RADNIKA NEZAVISNOST UPUTIO OTVORENO PISMO VLADI, PREMIJERU I MINISTRU PROSVETE SRBIJE

Bez isplate duga nece poceti nova skolska godina

Beograd. - Zaposleni u osnovnim i srednjim skolama Srbije, clanovi granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost" u prekjucerasnjem otvorenom pismu Vladi, premijeru i ministru prosvete Srbije zahtevaju da se prekine agonija prosvete i efikasnijim merama zapocne ublazavanje katastrofalnog polozaja u kome se nalaze zaposleni u obrazovanju.

U pismu ispod koga slede potpisi nastavnika i profesora od premijera Marjanovica i clanova vlade se trazi: isplata duga za 1997. koji je nastao jer, kako navode, tadasnja vlada nije postovala budzetske odluke da cena rada za zaposlene u prosveti bude 242, vec je cele godine bila 220 dinara a vazi i danas; hitno donosenje odluke da nova cena rada u prosveti bude 500 dinara i to retroaktivno od 1. januara ove godine; ukoliko pak vlada sama ne moze da realizuje novu cenu rada, prosvetni radnici predlazu participaciju roditelja i to za osnovnu skolu 30 a za srednju 50 odsto.

Ukoliko do sporazuma izmedju predstavnika vlade i GSPRS Nezavisnost ne dodje, redovna nastava skolske 1998/99. godine nece poceti 1. septembra, upozorava se u otvorenom pismu clanova granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost" koje je upuceno Vladi, premijeru i ministru prosvete Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /