petak, 12. jun 1998.

ODBOR SINDIKATA RK BEOGRAD

Svi predlozi Beobanke odbijeni

"Jedini vlasnik Robnih kuca "Beograd" su radnici. Kompanija robnih kuca "Beograd" nema dugova prema Beobanci jer je preduzece robnih kuca "Beograd" 1. jula 1996. godine transformisano u Kompaniju na koju je prenet najveci deo kapitala, ali ne i obaveze. One su ostale na preuzecu koga cine cetiri robne kuce na teritoriji Bosne i hotel u Hrvatskoj. Dug od 102 miliona dinara koji je utvrdjen prinudnim sudskim poravnanjem ostao je na tom preduzecu a Kompanija robnih kuca od kada je osnovana zaduzila se ukupno 29 miliona dinara, ali ne kod Beobanke vec drugih banaka", rekla je Tanja ilic, sekretar Sindikata kompanije robnih kuca "Beograd" na jucerasnjoj sednici Odbora sindikata ove Kompanije.

Radisav Miletic, predsednik Sindikata robne kuce u Kragujevcu istakao je da su dugovi Beobanke fiktivni i da radnici nece dati ovu robnu kucu iako je, kako tvrdi Beobanka pod hipotekom. Miletic je odbacio mogucnost prihvatanja bilo koje od tri opcije transformacije koju je predlozio Ces Mekon i predlozio da se robne kuce transformisu u holding kompaniju.

Ljubisa Velimirovic, predsednik Sindikata robnih kuca "Beograd" istakao je da sadasnje rukovodstvo sa Beobankom pokusava da razbije sindikat. "Rukovodstvo na celu sa predsednikom Kompanije Milosem Dimitrijevicem, predsednikom Kompanije koga je vlada postavila pre osam meseci da izvuce firmu iz krize, juce je bio na Skupstini Beobanke, a u hodniku su ceo dan sedeli partneri iz Italije zainteresovani za saradnju jer nije imao ko da primi", rekao je Velimirovic.

S.J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /