petak, 12. jun 1998.

SUDJENJE SEDMORICI U OKRUZNOM SUDU U CACKU

Drugooptuzeni stiti, a treceoptuzeni tereti prvooptuzenog Nikolica

Cacak. - Nastavak sudjenja optuzenima za seriju narucenih ubistava, koja su se u Cacku dogodila u periodu od 1995. do 1997. godine, obelezilo je davanje iskaza Dejana Zivotica, Vladimira Ninica i Slava Markovica.

Prvooptuzeni Darko Nikolic je u nastavku glavnog pretresa ostao pri stavu da ce za sada cutati. Zanimljivo je da je Nikolic u iskazu tvrdio da se u vreme ubistava Vujovica i Andjelica nije nalazio u Cacku, dok je na pitanje clana sudskog veca Milete Maslarevica cime je dolazio u Cacak kada je tu boravio, Nikolic odgovorio - svojim automobilima i rentacarom, posle cega je Maslarevic predocio da je Nikolic upravo kada su se pomenuta ubistva desila, prema podacima dobijenim u rentacar preduzecu “Herc", koristio njihov automobil.

Drugooptuzeni Dejan Zivotic, koga optuznica tereti za dva ubistva i jedan pokusaj ubistva, uglavnom je priznao sve navode optuznice, negirajuci samo neke detalje date u istrazi, a koji se odnose na Darka Nikolica. Tako Zivotic sada tvrdi da mu Darko Nikolic nijednog trenutka nije priznao ubistva Milivoja Vujovica i Milijana Andjelica, kao ni pokusaj ubistva Tomislava Mihajlovica, kada je poginuo Jovan Aleksic, nocni cuvar kafica “Montana". Ubistvo Tomislava Mihajlovica Zivotic objasnjava samoodbranom (ubijeni Mihajlovic je prvi pucao), dok za ubistvo Branka Drobnjaka Zivotic tvrdi da je bio pod dejstvom bensedina. Navode optuznice koji se odnose na pomoc Slava Markovica prilikom ubistva Branka Drobljaka, Zivotic u potpunosti potvrdjuje. Svoje ucesce u svemu ovome on objasnjava velikim pritiscima od strane Gorana Bojovica koji mu je cesto pretio, pa je morao da ucestvuje.

Vladimir Ninic, treceoptuzeni koga optuznica tereti za pomaganje prilikom pokusaja ubistva Vladimira Grubaca, a za koje se tereti Darko Nikolic, ostao je pri navodima da mu je Nikolic priznao da je ubio Andjelica, Vujovica i Aleksica, pa i pokazao mesto na kojem se to desilo. Ninic tvrdi da je bio upoznat sa svim detaljima oko ovih ubistava, kao i oko nabavke oruzja i dodao je da je Nikolicu dao svoj pasos kada je ovaj otisao iz zemlje. Ninic takodje tvrdi da je i Zivotic bio upoznat sa svim delima koja je Nikolic izvrsio. Ovakav Ninicev iskaz, Nikolic je ocenio kao cistu nebulozu.

Iskaze jos treba da daju Ivica Minic, Nenad Martinovski i Jeremija Pajovic. Sva trojica su optuzeni za pomaganje prilikom izvrsenja ubistva, za koja se terete Nikolic i Zivotic.

A. Arsenijevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /