petak, 12. jun 1998.

VESTI

Pocela 42. ginekolosko-akuserska nedelja

Beograd. - U Centru “Sava", juce otpocela 42. ginekolosko- akuserska nedelja, koja je ujedno prilika da se proslavi pedeset godina rada Ginekolosko-akuserske sekcije Srpskog lekarskog drustva. Dvodnevni strucni sastanak ginekologa, akusera, opsteticara Jugoslavije i Republike Srpske protice u znaku ovog velikog jubileja i podsecanja na 1948. godinu i ideju tadasnjeg predsednika SLD, dr Koste Todorovica, da se oformi ginekolosko-akuserska sekcija u okviru drustva.

S. M.

Danas pocetak razgovora o ujedinjenju demokratske opozicije

Beograd, Beta. - Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je juce da ce danas poceti razgovori o “konsolidovanju demokratske opozicije u Srbiji". Poziv za sastanak, koji bi trebalo da bude odrzan u sedistu DS, prihvatili su Gradjanski savez Srbije, Socijaldemokratija, Alijansa Milana Panica, Demohriscanska stranka, Demokratska alternativa i Srbija-Zajedno.

Zasedala Jugoslovensko-makedonska komisija za granicu

Beograd, FoNet. - Zajednicka diplomatsko- ekspertska komisije za utvrdjivanje drzavne granice izmedju Savezne Republike Jugoslavije i Republike Makedonije (RM) zavrsila je juce u Beogradu dvodnevno zasedanje. Dogovoreno da se pregovori uskoro nastave u Skoplju, navodi se u saopstenju.

Sefovi diplomatija G-8 danas o Kosovu

Pariz, Beta-AP. - Francusko ministarstvo inostranih poslova saopstilo je danas da ce sefovi diplomatija clanica G-8 na danasnjem sastanku u Londonu razmatrati mere za povlacenje srpskih snaga bezbednosti, povratak raseljenih lica i obnavljanje pregovarackog procesa na Kosovu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /