petak, 12. jun 1998.

SAVEZNA VLADA O SANKCIJAMA EVROPSKE UNIJE

Mere EU neosnovane

Beograd, Beta. - Mere koje Evropska unija preduzima prema SRJ neosnovane su, ocenila je juce Vlada SRJ. Te mere “po svojoj sustini predstavljaju podrsku separatizmu i terorizmu na Kosovu i Metohiji i otezavaju dijalog", zakljucila je vlada i potvrdila svoju privrzenost dijalogu i politickim metodama kao resenju za sva sporna pitanja, ukljucujuci i probleme na Kosovu i Metohiji, saopstava Savezni sekretarijat za informisanje.

Teze o navodnoj ugrozenosti mira i bezbednosti zbog situacije na Kosovu, a koje se koriste za pritiske preko drugih medjunarodnih foruma, lisene su svakog osnova, ocenila je Savezna vlada. “Jugoslavija je bila i ostaje nezaobilazni faktor ucvrscivanja mira, stabilnosti i saradnje u svom neposrednom susedstvu, kao i u sirem regionu jugoistocne Evrope", navodi se u saopstenju sa jucerasnje sednice vlade.

Usvajajuci izvestaj o ucescu jugoslovenske delegacije na ministarskom sastanku Nadzornog odbora Saveta za primenu mira, koji je 9.juna odrzan u Luksemburgu, Savezna vlada se zalozila za doslednu primenu Dejtonsko-pariskog sporazuma, a protiv pokusaja bilo kakve revizije karaktera Bosne i Hercegovine kao unije dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /