subota, 13. jun 1998.

REPUBLICKA IZBORNA KOMISIJA SAOPSTILA ZVANICNE REZULTATE IZBORA ZA CRNOGORSKI PARLAMENT

"Da zivimo bolje" i zvanicno pobednik

Podgorica. - Republicka izborna komisija objavila je juce izvjestaj o rezultatima prijevremenih izbora za Skupstinu Republike Crne Gore. Predsjednik RIK Stevan Damjanovic saopstio je novinarima da je RIK jednoglasno usvojila konacne rezultate parlamentarnih izbora na sjednici odrzanoj juce prije podne, nakon isteka rokova predvidjenih za prigovore.

Damjanovic je na konferenciji za stampu izjavio da su izbori protekli u slobodnoj i demokratskoj atmosferi, i da konacni rezultati "odrazavaju slobodnu volju gradjana".

Prema izvjestaju Republicke izborne komisije, zajednicka izborna lista "Da zivimo bolje - Milo Djukanovic" dobila je 42 mandata, Socijalisticka narodna partija CG (Momir Bulatovic) 29, Liberalni savez CG - 5, a Demokratski savez u CG i Demokratska unija Albanaca po jedan mandat.

Republicka izborna komisija je, uz ostalo, saopstila da je na svim birackim mjestima u Crnoj Gori ukupno glasalo 340.382 biraca, a da ih je van birackih mjesta (putem pisma) glasalo 7.603. Ukupno vazecih glasackih listica bilo je 343.350, a nevazecih 4.634.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /