subota, 13. jun 1998.

U NOVIM SUKOBIMA NA KOSOVU

Dva policajca poginula, dva ranjena

Poginuli Branko Karavelic i Zivorad Lukic, a ranjen Dalibor Bogicevic kod sela Hamidija u obilickoj opstini. Boban Veljkovic teze ranjen u selu Prilep kod Decana

Pristina, Beta. - U blizini sela Hamidija u opstini Obilic preksinoc oko 21 casa, ubijena su dvojica policajaca, saopstio je juce Media centar Udruzenja novinara Srbije u opstini Obilic. Poginuli su policajci Branko Karavelic (1967) i Zivorad Lukic (1965), a ranjen je Dalibor Bogicevic, koji je zadobio povrede ruke i prebacen u bolnicu u Pristini. Na te policajce je, kako navodi Media centar, pucano iz zasede iz automatskog oruzja. Policija traga za napadacima.

Saopstenje o incidentu kod sela Hamidija izdao je i Kosovski informativni centar (KIC), blizak Demokratskom savezu Kosova (DSK), koji navodi da su na tom podrucju "srpske snage izvrsile nekoliko napada". KIC navodi da je tokom razmene vatre ranjen jedan Albanac i da su poginula "najmanje dva srpska policajca". Jedan policajac je ranjen, a unisten je jedan pincgauer, dodaje KIC. Kosovski odbor za zastitu ljudskih prava i sloboda saopstio je povodom istog incidenta da su poginula tri policajca, dok je jedan izvor DSK u Vucitrnu za KIC rekao da je poginulo mozda cak njih cetvorica. KIC dodaje da su tokom noci srpske snage prosirile obruc na jos nekoliko sela u drenickoj opstini.

Policajac iz Pirota Boban Veljkovic teze je ranjen prilikom jutrosnjeg napada "vece grupe albanskih terorista" na policijski punkt na putu Decani-Djakovica kod sela Prilepa, javio je Radio Beograd. Nacelnik hirurgije Opste bolnice u Peci Boban Mihailovic izjavio je da policajac Veljkovic zadobio teze povrede grudnog kosa. On je operisan i zadrzan u peckoj bolnici na daljem lecenju, prenosi drzavni radio.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /