ponedeljak, 15. jun 1998.

DANAS KONSTITUTIVNA SEDNICA CRNOGORSKOG PARLAMENTA

Vece republika bez SNP

Podgorica. - Sadasnji a, vjerovatno, i buduci, predsjednik cnrogorskog parlamenta Svetozar Marovic sazvao je za danas parlament novog saziva na prvu sjednicu prvog redovnog zasjedanja u ovoj godini. Konstitutivnom sjednicom parlamenta predsjedavace najstariji poslanik, a to je, prema nezvanicnim obavjestenjima, dr Radoslav Rotkovic iz Liberalnog saveza CG.

Poslije konstitutivne sjednice, na kojoj ce biti usvojen Izvjestaj Republicke izborne komisije, izabran predsjednik parlamenta i predsjednik i clanovi Komisije za izbor i imenovanje, ocekuje se da ce na novoj sjednici crnogorski parlament usvojiti Zakon o izboru saveznih poslanika u Vijece republika Savezne skupstine. Crnogorska vlada je uoci minulog vikenda parlamentu dostavila predlog novog zakona prema kome se dosadasnji proporcionalni sistem izbora poslanika iz Crne Gore u Vijece republika zamjenjuje vecinskim.

Ukoliko bude usvojen Vladin predlog zakona, u sta ne treba sumnjati, Socijalisticka narodna partija Momira Bulatovica ostace bez mandata u Vijecu republika.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /