utorak, 16. jun 1998.

PLAVSIC RAZGOVARALA S KEKLAMANISOM I STEFANOPULOSOM

Resenja za Kosovo ima, ako ima dobre volje

Atina, FoNet. - Predsednik Republike Srpske Biljana Plavsic juce je u Atini razgovarala s predsednikom grckog parlamenta Apostolasom Keklamanisom i predsednikom Grcke Republike Kostisom Stefanopulosom. Plavsic je pocela posetu Grckoj, na poziv nevladine humanitrane organizacije “Grcki karavan solidarnosti".

Posle 40-minutnog razgovora, predsednik Skupstine Keklamanis je izjavio da poseta Biljane Plavsic predstavlja cast grckom parlamentu. Keklamanis je rekao da ga zabrinjava opasnost koju izaziva stanje na Kosovu gde, kako je rekao, moraju biti postovana prava coveka, ali ne sme doci do promene granica. On je dodao da stavovi svih strana moraju da budu popustljivi, a potezi umereni i da vode stvarnom i iskrenom dijalogu cemu, kako smatra, ne pomazu niti vojne pripreme niti uvezbavanje hitnih intervencija i insisitranje na nepopustljivosti, koje ispoljavaju sve strane.

Biljana Plavsic je izjavila da je njena poseta Grckoj na drzavnom nivou, a govoreci o kosovskom problemu, ona je rekla da treba da bude resen u okviru Srbije i Jugoslavije. Resenja sigurno ima ako ima dobre volje, rekla je predsednica RS. Ona je izjavila da nikakve sankcije ne mogu resiti problem Kosova, dok je za pretnju NATO bombardovanjem rekla da je uzasna. Nadam se da ce biti zdravog razuma i da ce resenje naci na drugi nacin, rekla je Plavsic u Atini. Predsednica RS ce se u cetvrtak sastati sa premijerom Grcke Kostasom Simitisom, ministrom inostranih poslova Teodorosom Pangalosom i sa novim arhiepiskom atinskim i svegrckim Hristodolusom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /