utorak, 16. jun 1998.

DZEJMS RUBIN, PORTPAROL STEJT DIPARTMENTA

Nadamo se da ce Milosevic biti dovoljno mudar

Vasington, FoNet. - U Vasingtonu je juce ponovljen vec poznati americki stav da je politicka podrska u vidu odgovarajuce rezolucije Saveta bezbednosti “pozeljna, ali ne i neophodna" za eventualnu planiranu akciju NATO-a protiv strateskih ciljeva Vojske Jugoslavije. Tim povodom, u Stejt Departmentu je receno - u objasnjenju ove pozicije SAD - da Atlantski pakt predstavlja odbrambenu organizaciju “stvorenu da stiti bezbednost u Evropi", odnosno da se akcija koja se planira na Kosovu nalazi u opisu radnog mesta NATO- a, jer je rec o krizi “za koju su ministri inostranih poslova Kontakt grupe jednoglasno zakljucili da ugrozava evropsku bezbednost".

Na tu temu, predstavnik za stampu americke administracije Dzejms Rubin saopstio je da se u Vasingtonu ocekuje ostra Jeljcinova poruka Milosevicu oko mera cije je sprovodjenje najavila Kontakt grupa u slucaju da Beograd ne ispuni obaveze postavljene povodom krize na Kosovu.

“Mi se nadamo da ce predsednik Milosevic najzad biti dovoljno mudar da iskoristi prednost prilike koja mu se pruza. I da ce ne samo prihvatiti odluke Kontakt grupe, vec i preduzeti mere potrebne za njihovo neodlozno sprovodjenje", rekao je Dzejms Rubin tim povodom na redovnoj konferenciji za stampu u Stejt dipartmentu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /