utorak, 16. jun 1998.

PREDSEDNIK SRJ DANAS U RADNOJ POSETI MOSKVI

Jeljcin i Milosevic o Kosovu

Moskva, Beta. - Zvanicni predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Vladimir Rahmanjin izjavio je juce da ce u danasnjem razgovoru jugoslovenskog i ruskog predsednika Slobodana Milosevica i Borisa Jeljcina glavna tema biti razvoj situacije u SRJ i u regionu u celini. "Situacija oko Kosova u Moskvi izaziva maksimalnu zabrinutost", izjavio Rahmanjin ruskoj agenciji Interfaks. "U ovom odlucujucem trenutku moramo da delujemo precizno, da ne bismo isprovocirali dalji rast napetosti", rekao je Rahmanjin.

Posle razgovora sa Jeljcinom, Milosevic ce imati radni dorucak sa ministrom inostranih poslova Rusije Jevgenijem Primakovim, objasnio je Rahmanjin i podvukao da poseta Milosevica ima "iskljucivo radni karakter". On je jos rekao da se Milosevic vraca u Beograd drugom polovinom danasnjeg dana. Interfaks navodi, pozivajuci se na dobro obavestene izvore u Moskvi, da ce na sastanku Jeljcina i Milosevica "verovatno" biti reci o pozivu ministara inostranih poslova Grupe 8 od 12. juna Beogradu da obustavi sve aktivnosti snaga bezbednosti, da pristane na medjunarodni monitoring, povratak izbeglica, pristup humanitarnih organizacija i da postigne progres u pregovorima sa kosovskim Albancima.

Ruski predsednik Boris Jeljcin je tokom jucerasnjeg dana telefonom razgovarao sa americkim predsednikom Bilom Klintonom, rekao je agenciji Rojters jedan neimenovani funkcioner Kremlja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /