sreda, 17. jun 1998.

POZORISNI MARATON U SOMBORU OD 19. DO 21. JUNA

U cast glumaca i publike

Pozorisni maraton ce se i ove godine odrzati u Somboru od 19. do 21. juna, najavljeno je na konferenciji za novinare koja je uprilicena tim povodom u Ateljeu 212. Koncepcija dvodnevnog pozorisnog maratona nece biti bitno izmenjena.

U okviru glavnog programa publika ce imati prilike da vidi sest predstava: “Afera neduzne Anabele", “Art", (Atelje 212), “Dom veselja" (gostovanje Mladinskog gledalisca iz Ljubljane), “Govorna mana" (Narodno pozoriste iz Beograda), “Sumnjivo lice" (Somborsko narodno pozoriste) i “Kako zasmejati gospodara" (Narodno pozoriste iz Uzica).

Pored glavnog programa, kako nam je saopstio Milivoje Mladjenovic, upravnik Narodnog pozorista iz Sombora, koje je domacin ove manifestacije, postojace i prateci programi. On ce obuhvatati predstave koje ce se igrati na maloj sceni, na otvorenom prostoru u blizini pozorista, kao i promocije knjiga i zanimljive koncerte.

Novina ovog festivala bice to sto ce ove godine izostati klasicno ziriranje. Na incijativu glumaca odluku o najboljoj predstavi, najboljoj glumici i glumcu donece publika. Pored ovih nagrada bice dodeljene i godisnje nagrade somborskim glumcima, kao i tradicionalna nagrada “Nikola Petrovic-Peca" najboljem pozorisnom menadzeru u Jugoslaviji.

B. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /