sreda, 17. jun 1998.

PASKAL MILO, MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA ALBANIJE

Milosevic kupuje vreme

Rim, Beta-Rojters. - Albanski ministar spoljnih poslova Paskal Milo izjavio je juce da predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic prihvatanjem nekih zahteva Kontakt grupe samo "kupuje vreme". "Milosevic ne radi nista novo. On samo zeli da dobije ne vremenu", izjavio je Milo Rojtersu, komentarisuci vesti iz Moskve o tome da je Milosevic spreman da prihvati neke od zahteva Kontakt grupe. "Mi podrzavamo ideju o kombinovanju dijaloga s medjunarodnim pritiskom. To je jedini jezik koji Milosevic razume", dodao je albanski ministar.

Paskal Milo, koji ucestvuje u radu Konferecnije UN o osnivanju stalnog Medjunarodnog suda za ratne zlocine, prethodno je ucesnicima skupa rekao da su "odugovlacenje i nemoc medjunarodne zajednice u kaznjavanju ratnih zlocina na Kosovu srpskim vlastima otvorili prostor za etnicko ciscenje kosovskih Albanaca velikih razmera".

On je dodao da su "kosovski Albanci, jedini neslovenski narod na prostorima bivse Jugoslavije, postali zrtve etnickog ciscenja". "Otpor koji albansko stanovnistvo pruza u samoodbrani od takve politike ne moze se nikako izjednaciti s takozvanim terorizmom", dodao je Milo.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /