sreda, 17. jun 1998.

PRED KONCERTE HULIJA IGLESIJASA U BEOGRADU I NOVOM SADU

Zivotni cilj - zabaviti druge

Beograd. - Posle uspesne karijere, koja traje vec tri decenije i rezultirala je rekordnim brojem prodatih albuma (vise od 200.000.000 ploca i CD), proslavljeni spanski pevac Hulio Iglesijas pevace veceras i sutra pred beogradskom, a zatim i pred novosadskom publikom.

Iako su se pronele glasine da drugi koncert u beogradskom Sava Centru “visi" - odnosno, da postoji mogucnost otkazivanja, zbog lose prodaje (za nase pojmove izuzetno skupih) ulaznica - sinocna konferencija za novinare nije dala povoda za ovakve bojazni. Jer, slavni muzicar je zracio optimizmom, i odgovarao na pitanja predstavnika medija (kojih je, iako mnogobrojne, visestruko nadmasio broj “ostalih", pretezno zenskog roda) uz mesavinu duhovitosti, kurtoazije i (za imidz nenadmasnog zavodnika lako razumljive) maco-hvalisavosti.

Naglasivsi da je prvi put u Jugoslaviji, mada o nasoj zemlji dosta zna (akcent na fudbalu), Iglesijas je istakao: “Kada covek dodje u vasu zemlju - a godinama smo svi na TV gledali samo o ratu i ubijanjima i deci u zbegovima i razorenim porodicama na ovim prostorima - oseca nekakvu krivicu i zeli da to na neki nacin saopsti. Moj dolazak ovde je nacin dokazivanja samom sebi kako i dalje uspevam da sanjam o tome da me ljudi vole. Ja sam zabavljac i zabaviti ljude, kada izidjem na pozornicu - to mi je zivotni cilj. U mom zivotu, najsrecniji dan je uvek - sutra."

I. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /