sreda, 17. jun 1998.

POKRET POTROSACA BEOGRADA ZAHTEVA ZAMRZAVANJE CENA TELEFONSKIH USLUGA

Pretplatnici otkazuju telefone zbog skupoce

Pokret potrosaca Beograda u saradnji sa Savezom organizacija potrosaca Srbije (SPOS), podnece Upravnom odboru “Telekoma Srbije" zahtev za zamrzavanje najnovijeg povecanja cena telefonskih usluga, zakljuceno je na jucarasnjem sastanku celnika ove organizacije sa predstavnicima “Telekoma".

Takodje, od Upravnog odbora ce se zahtevati da omoguci clanstvo jednom predstavniku potrosaca bez prava glasa, da se u “Telekomu" formira sektor koji ce se baviti problemima korisnika, kao i formiranje mesovite radne grupe koja bi ispitala povecanje cena ovih usluga.

Ne ulazeci u problem povecanja cena Ivan Djurovic, direktor Direkcije za spoljne odnose “Telekoma Srbije", istakao je niz uslova koje ova firma kao preduzece sa stranim partnerima mora da uspuni, i koji su preuzeti prilikom njene prodaje. “’Telekom Srbije’ je glavni generator razvoja u Srbiji", kaze Djurovic i dodaje da od ove firme zivi 100.000 porodica.

Osnovna zamerka predstavnika PPB je neumerena argumentacija kojom je opravdano povecanje cena. Predstavnici “Telekoma" su tako u poredjenje uzeli najnize cene svojih usluga i to za stanovnistvo, a pritom su cene za pravna lica dvostruko vece, a za medjunarodne razgovore bliske evropskim. Pravdanje nedostatkom sredstava za razvoj takodje nije dobar argument. “Za koga se prave ti planovi kada vec sada ljudi otkazuju telefone", upitao je Dragutin Vracar, potpredsednik SPOS.

R. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /