cetvrtak, 18. jun 1998.

PRISTINSKI MEDIJA CENTAR

Ubijeno 10 Albanaca u pokusaju prelazaka granice

Pristina, FoNet. - Jugoslovenski granicari sprecili su juce rano ujutro i juce posle podne ulazak dveju grupa naoruzanih Albanaca na teritoriju SRJ, pri cemu je poginulo deset Albanaca.

Kako saopstava pristinski Medija centar Udruzenja novinara Srbije, prekjuce, oko tri sata posle ponoci, veca grupa naoruzanih Albanaca pokusala je da u blizini karaule Djeravica ilegalno predje iz Albanije u Jugoslaviju. Istovremeno, stoji u saopstenju, na jugoslovenske granicare otvorena je vatra minobacacima s teritorije Albanije i iz jugoslovenskog sela Jasic. Jugoslovenski granicari su odgovorili na vatru i tom prilikom je ubijeno pet Albanaca iz grupe koja je pokusala da ilegalno predje granicu. Zaplenjena je veca kolicina oruzja, saznaje Medija centar od opstinskih vlasti u Djakovici.

Istovremeno, Medija centar saopstava da je prekjuce oko 17 sati, u blizini karaule Kosare, severozapadno od Djakovice, veca grupa naoruzanih Albanaca pokusala da ilegalno udje u SRJ. Posle upozorenja jugoslovenskih granicara, naoruzani Albanci su otvorili vatru iz automatskog oruzja. Jugoslovenski granicari su odgovorili na vatru. U ovom obracunu, prema tvrdjenju opstinskih vlasti u Djakovici, poginulo je najmanje pet naoruzanih Albanaca koji su pokusali ilegalno da udju u Jugoslaviju. Ostatak grupe ilegalnih prelaznika se povukao na teritoriju Albanije, odakle su, kako navodi Medija centar, minobacacima gadjali pripadnike jugoslovenskih granicnih jedinica.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /