cetvrtak, 18. jun 1998.

ALBANSKA POLICIJA O INCIDENTU NA JUGOSLOVENSKO-ALBANSKOJ GRANICI

Granicari ubili Albanca na albanskoj teritoriji

Tirana, FoNet. - Albanska policija je juce saopstila da su jugoslovenski granicari prekjuce ubili jednog drzavljanina Albanije unutar teritorije te drzave, na putu koji koriste izbeglice dok napustaju Kosovo. Portparol Ministarstva unutrasnjih poslova u Tirani Artan Bizga, izjavio je Rojtersu da je Adem Bajram Seljmani (33) ubijen 40 metara unutar albanske teritorije, u blizini mesta Ujeze, gde je on sa prijatlejima na konju otisao u sume da bi nasekao drva.

"Jugoslovenski granicari ubili su Seljmanija u 13.20 sati i tri minuta kasnije ubili su konje koji su bili 200 metara unutar albanske teritorije. Oni su posle odvukli Seljmanijevo telo 20 metara unutar jugoslovenske teritorije" kaze Bizga. Prema njegovim recima, do incidenta je doslo 300 metara pored staze na planini Rebe, a Seljmani i njegovi prijatelji nisu bili naoruzani.

"Pre tog incidenta 150 izbeglica iz sela oko Djakovice i Junika preslo je granicu, ali je posle incidenta priliv izbeglica blokiran zbog napetosti u toj oblasti", dodao je Bizga.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /