cetvrtak, 18. jun 1998.

NATO RAZMATRA MOGUCNOST DA LIDER KOSOVSKIH ALBANACA POSETI BRISEL

Rugova sutra kod Solane?

Brisel, Beta. - Izvori NATO u Briselu saopstili su juce da se razmatra mogucnost da generalni sekretar Saveza Havijer Solana u petak u Briselu primi lidera kosovskih Albanaca Ibrahima Rugovu.

"NATO je zainteresovan da cuje Rugovinu ocenu situacije na Kosovu i mogucnosti za obnovu hitnog dijaloga s vlastima u Beogradu", rekli su izvori NATO. Oni isticu da Alijansa time zeli i da "iskaze odlucnu podrsku onima koji se zalazu za miroljubivo resenje kosovske krize, a ne onima koji sprovode nasilje". "Stav NATO savrseno je jasan: osudjujemo aktivnosti Oslobodilacke vojske Kosova, ciji je cilj da provocira i da izazove radikalizaciju albanskog stanovnistva, kako bi ga ubedila da je jedino resenje oruzana borba. NATO ni posredno, ni neposredno ne podrzava aktivnosti OVK", podvukao je predstavnik Atlantskog saveza.

"NATO nema nikakvu nameru da kontaktira sa OVK, vec samo sa onima koji su za miroljubivo resenje. Mislimo i da je u interesu i Milosevica da razgovara s Rugovom. Jer, Rugova je dobio mandat na izborima, a stekao je i podrsku medjunarodne zajednice", zakljucili su zvanicnici NATO.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /