cetvrtak, 18. jun 1998.

PRISTINSKI LISTOVI NA ALBANSKOM

U Moskvi nedostajao samo Karadzic

Pristina, Beta. - Ukoliko ne ispuni sve zahteve Kontakt grupe i medjunarodne zajednice, predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic nece imati priliku da ide "na ponovni ispit", ocenjuje pristinski dnevnik na albanskom "Bujku". "Ukoliko se ne ispune svi zahtevi Kontakt grupe i medjunarodne zajednice, Milosevic ovom politikom nece imati sansu da ide na ponovni ispit u nekom drugom susretu, cak ni u Pekingu", pise "Bujku" u tekstu pod naslovom "Milosevic se jos jednom suprotstavio NATO".

U drugom tekstu, pod naslovom "U Moskvi je nedostajao samo Karadzic", isti list pise da Milosevic upucuje poruke za dijalog iz Moskve, "kao sto je to radio pre pet godina iz Zeneve, kada je sa Momirom Bulatovicem i Radovanom Karadzicem uputio poruku za mir i dijalog, nakon cega je pune dve godine trajalo srpsko varavarstvo u BiH". "Albance nece obmanuti lazne Miloseviceve poruke", istice "Bujku". Takodje pristinski dnevnik na albanskom - "Koha ditore", preneo je juce izjave albanskih politicara nakon sastanka Milosevic-Jeljcin.

Predsednik Parlamentarne partije Kosova Adem Demaci ocenio je da ce "Milosevic pokusati kao i uvek da odugovlaci i ne ispuni potrebne uslove kako bi dobio na vremenu, u nadi da ce se dogoditi nesto sto bi okrenulo situaciju u njegovu korist".

Potpredsednik Albanske demohriscanske partije Kosova Tadej Rodici izjavio je da se ni od susreta u Moskvi ne moze ocekivati neki brzi napredak za resenje problema na Kosovu, jer je Milosevic "diktator" koji ne menja lako svoje stavove.

Razgovori zavise od ispunjena uslova

Pristina, Beta-AP. - Savetnik lidera kosovskih Albanaca Fehmi Agani izrazio je juce sumnju u spremnost predsednika SR Jugoslavije Slobodana Milosevica za pregovore i istakao da srpske snage bezbednosti moraju da obustave sve akcije i napuste Kosovo pre pocetka bilo kakvih razgovora. "Ono sto je saopsteno u Moskvi nije novost, jer problem nije u tome da li ce biti bilo kakvih razgovora sa Albancima, vec uslovi pod kojima bi se razgovori vodili", rekao je

Agani za Asosijeted pres. Agani je rekao da dva vazna uslova koje je postavila medjunarodna zajednica nisu ispunjena i dodao da od toga zavise razgovori. "Zbog toga u ovom trenutku ne mozemo reci da li ce biti bilo kakvih razgovora", rekao je Agani.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /