petak, 19. jun 1998.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Radikali protiv verifikacije crnogorskih poslanika

Vlada Srbije je spremna na dijalog ali ga Albanci i dalje bojkotuju, rekao je predsednik SRS

Beograd. - Srpska radikalna stranka izrazava zadovoljstvo povodom potpisane deklaracije o resenju krize na Kosovu izmedju Milosevica i Jeljcina, rekao je na jucerasnjoj konferenciji za stampu Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke.

Taj cin je pokazatelj da se i do sada vodila ispravna politika u cilju stranog nemesanja kao i da je svaka intervencija na Kosovu i ugrozavanje teritorijalnog integriteta Jugoslavije nemoguca. Rugovin odlazak u SAD, Seselj je prokomentarisao kao odlazak po naloge od strane CIA i NATO, ciji je jedini cilj unistenje Srbije i srpskog naroda. Kako nemamo rezervnu domovinu ovu cemo po svaku cenu braniti, rekao je Seselj. Spekulacije o ucestvovanju Vojske Jugoslavije u intervencijama protiv albanskih terorista unutar Kosova su netacne, a u njima su do sada ucestvovale iskljucivo specijalne jedinice MUP-a koje su pokazale sposobnost i odlucnost u svojim akcijama. SRS je za dijalog sa predstavnicima kosovskih Albanaca u cilju mirnog resavanja sadasnjih konflikata u okviru postojeceg ustava. Albanska strana i teroristi predstavljaju samo marionete u rukama Klintona. Kosovo je Srbija i u najskorijem periodu moze se ocekivati jedno od zasedanja vlade u Pristini.

Panica u zatvor

Na pitanje novinara da li ce nekog uticaja imati novoformirana koalicija na cijem se celu izmedju ostalih nalazi i bivsi premijer Milan Panic, Seselj je u poznatom maniru odgovorio da su se radikali "strasno uplasili" ponovnog delovanja tog pajaca za koga postoje indicije o zloupotrebama u okviru Galenike. U slucaju da su tacne Panic ce se ubrzo naci iza resetaka.

Srpska radikalna stranka ce se usprotiviti verifikaciji mandata novih poslanika iz Crne Gore u Vecu republika jugoslovenske Skupstine, izjavio je danas lider stranke Vojislav Seselj. Poslanici SRS nece dopustiti verifikaciju mandata poslanika "samo vladajuce koalicije" u Crnoj Gori i dodao da obe delegacije u Vecu republika jugoslovenskog parlamenta "moraju biti sastavljene po proporcionalnom principu".

Seselj je osudio Rezoluciju o zastiti gradjana Crne Gore, koji sluze vojsku na Kosovu ocenjujuci da ce taj dokument, koji je juce usvojen u crnogorskom parlamentu izazvati "politicku zabrinutost od cepanja SR Jugoslavije". "Rukovodstvo Crne Gore je krenulo losim putem zaostravanja politicke situacije u SRJ", rekao je Seselj.

S. Raseta

Vojni obveznici bezbedni?

Regruti i vojni obveznici su bezbedniji u svojim kasarnama nego u Beogradskim kaficima. Protest majki ispred Generalstaba je uticaj izdajnickih medija i partija poput Cankove. Nijedan vojnik nije poslat na Kosovo a da nije zavrsio obuku. SRS je uvek bila protiv diskriminatorske mobilizacije, a svi clanovi pa i poslanici su se redovno odazivali svojim pozivima. U vojsku se ne salju maloletnici a ako se misli da su regruti premladi onda nek se taj prag podigne na 30, 50, 60, godina rekao je Vojislav Seselj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /