petak, 19. jun 1998.

NOVINARI RTV CRNE GORE IZBACENI IZ JRT PULA

Za crnogorske izvestace sa SP u Francuskoj - nema mesta?!

Beograd. - Do sada su svi veliki sportski dogadjaji obradjivani u zajednickom novinarskom pulu JRT, koji cine novinari iz TV Novi Sad, TV Pristina, TV Beograd i TV Crne Gore. No, kod prenosenja ovogodisnjeg Mondijala, doslo je do nekih izmena. Naime, tri novinara RTV CG, koji su bili akreditovani za Svetsko prvenstvo, pet dana pre pocetka Mondijala, preko novina su, iz izvestaja sa konferencije za stampu RTS, saznali da za njih nema mesta u pulu koji ce pratiti ovaj sportski dogadjaj.

Tokom preostalih pet dana, koliko je bilo ostalo do pocetka SP u fudbalu, sportski novinari RTV CG pokusali su da ponovo razgovaraju s RTS, ali, kako je rekao Momir Djurdjevac, jedan od trojice akreditovanih novinara, “razgovori nisu urodili plodom". To znaci da je posle nekoliko razgovora, usledila faks - prepiska sa RTS, koja je zavrsila u corsokaku - trojica novinara su jednostavno izbacena iz JRT pula. Ovaj gest, kolege iz RTV CG smatraju odlukom rukovodstva RTS i naglasavaju da sa tim nikakve veze nemaju sportski novinari iz RTS, sa kojima su, kazu, svaki dan u kontaktu i odlicno saradjujemo.

RTV CG nije ostala bez prenosa. Ova sportska redakcija sliku preuzima od RTS. Utakmice jugoslovenske reprezentacije se komentarisu iz Pariza, a sve ostale utakmice rade se iz studija u Podgorici. U Francuskoj su trenutno dva novinara TV CG - Milorad Djurkovic, u Sent Etjenu i Branko Vujisic i Parizu, a uskoro ce im se pridruziti i nas sagovornik Momir Djurdjevac.

Od zamenika urednika sportske redakcije RTS nismo mogli da saznamo nista vise, jer nije nije bio upucen, vec nas je uputio na urednika informativnog programa RTS, Milorada Komrakova. Gospodin Komrakov je juce bio na sluzbenom putu.

B. B. Milosevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /