subota, 20. jun 1998.

JUCE U BANJALUCI POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANJU

Za RS 17,7 miliona dolara

Banjaluka, Beta. - U Banjaluci je juce potpisan Memorandum o razumevanju kojim se za rekonstrukciju infrastrukture u Republici Srpskoj (RS) obezbedjuje 17,7 miliona dolara. Memorandum su potpisali potpredsednik RS Dragoljub Mirjanic, premijer Milorad Dodik i predsednici jedanaest opstina RS, a u ime Americke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) ambasador Ricard Kauzlaric i direktor misije USAID Kreg Bak.

Pomoc za rekonstrukciju infrastrukture treba da dobiju Brcko, Bijeljina, Banjaluka, Srpski Brod, Gradiska, Jezero, Kotor Varos, Kozarska Dubica, Mrkonjic Grad, Ribnik i Srbac. “Sada mogu da demantujem sve one koji govore da se u RS ne radi nista na obnovi", rekao je Dodik. “Mi moramo da se ponasamo u okviru Memoranduma koji potpisujemo i ugovora koje sklapamo sa medjunarodnom zajednicom, jer je to jedini nacin da nas prihvate kao realne, sposobne i dugorocno stabilne partnere u svim medjusobnim odnosima", dodao je on.

Dodik se zahvalio se Kauzlaricu i Baku, rekavsi da bi “bez njihovog licnog zalaganja sve ove aktivnosti bile manje i na nizem nivou". Kauzlaric je rekao da samo obnovom privrede i infrastrukture i stvaranjem normalnih uslova za zivot stanovnistva, moze da se obezbedi stabilan i trajan mir. “Jako sam ponosan sto sam partner u vasem velikom procesu obnove za buducnost", dodao je Kauzlaric.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /