subota, 20. jun 1998.

DANAS POCINJE JUNSKI UPISNI ROK ZA SREDNJOSKOLCE U SRBIJI

U ponedeljak prijemni iz matematike

Beograd. - Danas u Srbiji pocinje upisna trka za srednjoskolsku djacku knjizicu. Skolska vrata za sve kandidate bice otvorena vec od sedam sati, a prijave, originalna dokumenta, izvod iz maticne knjige rodjenih i 50 dinara primace se do 13 sati. Raspored polaganja ispita po ucionicama bice objavljen na oglasnoj tabli u nedelju, a prava upisna groznica pocece da dejstvuje tek u ponedeljak, za vreme prijemnog ispita iz matematike. Znanje ce se testirati od 10 do 12 sati, a sve ce se ponoviti u utorak, s testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. I ovog konkursnog roka ministar prosvete diktirace zadatke u 9.45 iz Studija Prvog programa Radio Beograda, a kasnije ce obici nekoliko skola, da se s ekipom iz Ministarstva prosvete uveri kako se stvari odvijaju na “terenu".

Rezultati ispita i rang-liste primljenih ucenika znace se 25. juna, a djaci koji su ostali ispod crte a polozili su prijemni iz oba predmeta, moci ce da konkurisu i 26. juna do 13 sati u skolama koje nisu popunile planiranu upisnu kvotu.

Ucenici koji zele da se upisu u trogodisnje ili dvogodisnje skole ne polazu prijemni ispit, vec samo podnose dokumenta, u isto vreme kada i djaci koji se odlucuju za cetvorogodisnje srednje skole. Drugi upisni rok traje od 25. do 28. avgusta, ali ce konkurs ponovo biti raspisan samo u onim skolama koje nisu popunila mesta u prvom konkursnom roku.

O. N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /