subota, 20. jun 1998.

AUTOMOBILI SRPSKIH VLADIKA META LOPOVA

Ispred Patrijarsije ukraden “mercedes" banatskog vladike Hrizostoma

Beograd. - Ispred Patrijarsije u Beogradu u petak oko podne ukraden je “mercedes" vladike banatskog Hrizostoma i to tako sto su “momci u akciji " pistoljem naterali vozaca koji je bio u automobilu da ih provoza, a zatim ga kod Usca pustili i sami nastavili voznju “mercedesom".

U Patrijarsiji kazu da ovo nije redak slucaj i navode da je na slican nacin i prosle godine ispred Patrijarsije ukraden automobil vladike srednjoevropskog Konstantina, a pre nesto vise od godinu dana “nestao" je i automobil direktora “Galenike" Velje Brankovica koji je u to vreme bio u poseti patrijarhu Pavlu.

“Svi ti slucajevi prijavljeni su policiji, ali ni pocinioci ni ukradeni automobili do sada nisu pronadjeni jer se pretpostavlja da se takvim vozilima odmah menjaju registarske tablice", kazu u Patrijarsiji. Dodaju da se kradje ocigledno obavljaju organizovano i smisljeno bas ispred Patrijarsije, jer se zna da je to mesto gde cesto dolaze visoki gosti sa skupocenim automobilima.

Tesko je ne primetiti da ne samo visoki gosti nego i svi episkopi voze vrlo prestizna kola, a mozda ce nakon ovoga biti prinudjeni da razmisljaju o skromnijim automobilima.

J. Kocijan

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /