subota, 20. jun 1998.

IZJAVA VISOKOG OFICIRA VJ PODGORICKIM “VIJESTIMA"

NATO udari ne mogu zaobici Crnu Goru

Podgorica. - U slucaju da se ostvare prijetnje o udarima NATO snaga po strateskim ciljevima na prostoru SRJ, ne bi mogla biti izuzeta teritorija Crne Gore - procjena je neimenovanog bivseg visokog oficira VJ, koju su juce objavile podgoricke “Vijesti".

- Ukoliko se ostvare predvidjanja eksperata Pentagona, da ce eventualnoj intervenciji NATO na Kosovu prethoditi bombardovanje 60 jugoslovenskih baza, na udaru ce se naci i vojni aerodrom u Golubovcima kod Podgorice, radarsko-relejni sistemi na vrhovima crnogorskih planina, kao i objekti Ratne mornarice i njeni brodovi u crnogorskim vodama - tvrdi neimenovani visoki oficir VJ, koji je, prema navodima “Vijesti", najveci dio karijere proveo u jedinicama Ratnog vazduhoplovstvom, a nedavno je penzionisan.

Prema procjeni ovog sagovornika “Vijesti", VJ ima “veoma slabe izglede za uspjesno suprotstavljanje vazdusnom napadu NATO". Ukoliko bi se NATO zaista odlucio na masovne vazdusne udare na vojne ciljeve sirom SRJ, on smatra da bi u tim udarima ucestvovalo najmanje 1.300 borbenih aviona razlicitih namjena.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /