nedelja, 21. jun 1997.

Sve naglo!?

Mihailo Radojicic

Mili nam Milosevic je otisao k Jeljcinu i obecao mu sto nije nikome svome... Da vise nece ciniti to sto je radio na Kosovu... Ubijati civile, rusiti kuce i paliti ostatke. Ovamo je inace tvrdio da to ne radi, a tamo je “obecanjem da vise nece" potvrdio “diplomatski" da je sve to pocinio. Eto takav nam je predsjednik kod kuce... A kad iz nje, rijetko izadje, sve prizna ka malo dijete kad ga veci i jaci pritisnu i zavrnu mu usi. Tako je nas narod potpuno sjeban u stalnim ocekivanjima da ce se sve svrsiti odjednom. Nedavno su jedva docekali da se zavrse izbori u Crnoj Gori te da ce odmah nakon toga biti bolje ne samo nama ovamo vec i tamo vama. A ako Britva bude izabran svi ce brkovi i brade biti obrijani odjednom i zauvijek. Od Slobovog odlaska u Moskvu su ocekivali da se on naglo popravi, a onda da i nama naglo bude bolji... cak i da se kosovski Albanci privole i da nista ne traze. Sve naglo. Vjerujem da je bilo i takvih cukova koji su pomisljali da ce se OVK (Oslob. vojska Kosova) toliko naglo popraviti da ce se prozvati JNA. Ma kazem vam potpuno smo sjebani. Uz to mi i o Evropi mislimo kao i o sebi, da se ona ujedinila ka “jato gusaka". Ociglednost ne vidimo, da su tu uniju stvorile strogo definisane individualnosti a ocigledno hocemo Jugoslaviju na strogo razbjebanom zajednistvu... Pritom niko od nas ne bi htio da bude Albanac ali bi bili presrecni kad bi oni bili “Jugosloveni". Jebi se pope zemlja se trese.

SeReJe nikada nije imala boljeg kancelara prema sebi od Moma. Toliko je dobar kancelar da mu Slobo i ne da da izadje iz kancelarije. I ne treba. Sto da nam svijet gleda bruku. Crnogorci se ubise da ga promijene! Za to sto oni oce, bolji im ne treba. Bolje ga je imati za protivnika nego za saradnika. Ka protivnik im nista ne moze a ka saradnik moze sve da im pokvari. On tamo zasijeda povazdan a mi ga ovamo uopste ne vidimo. Sjedi ka baba u penziju. Sa njim treba penzionisati TZV YU. Dotle ga treba drzati ka ukras prohujalih vremena. Ka uvelu kitu... u kosi. U svakom drugom slucaju Crnogorci su slucaj za sebe i za Kosovo. Evropa trazi model kako da nas “izuzme" od sankcija. Kako da nas izuzme kad se mi zauzimamo za Kosovo. Srbija cak i NATO prijeti s nama zajedno! (Vojska nam je vec tamo). Samo desetak roditelja, i to zenskih, protestuje pred Skupstinom CG zbog toga sto su njihovi rodjeni sinovi na Kosovu. Muski roditelji ne raspolazu bas muskijem organima... pa ne znam ko im je djecu pravio kad ih ne brane ka svoje.

Milica Pejanovic je mozda najvise pokazala organske snage. Rekla je Djindjicu (u oba oka)... Sta ces ti tu marginalcu jedan srpski? A Djindjic njoj posteno: Vise moja partija ima clanova nego CG stanovnika. Od jednog Mikinog natezanja “posteni" je puka a ona mu pukotinu sigurno krpiti nece a mogla bi da ga dokrajci! Na primjer: Slusaj Djindjo, kad ti tako lako mozes da nadoknadis CG onda idi u “kolevku" Srpstva pa je brani do groba.

Svak zna, izgleda osim Crnogoraca, da je na Kosovu pala jedna Srbija davno, druga Jugoslavija nedavno, a treca je propala skoro. Neka bar nauce da ne treba i Crna Gora da padne na istom mjestu.

P. S. Poznati crnogorski pjesnik Njegos je rekao: “O Kosovo grdno sudiliste, nasred teba SODOM zapusio." Sad pusi nas SADAM... A do Sodome i Gomore je samo jedan korak... pa cemo svi pusiti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /