ponedeljak, 22. jun 1998.

POD OKRILJEM FRANCUSKE NARODNE SKUPSTINE DANAS U PARIZU

Dijalog Srba i Albanaca

Jedan od ucesnika dijaloga, Stojan Cerovic, rekao je da je jucerasnja preliminarna seansa protekla uz "dosta razumevanja"

Pariz. - U organizaciji Medjunarodne federacije liga za ljudska prava i "Frans liberte", fondacije Danijel Miteran, danas ce se u Narodnoj skupstini u Parizu odrzati neformalni dijalog srpskih i albanskih intelektualaca pod nazivom "Kako izaci iz krize". Cilj ovog susreta, kojem ce prisustvovati i predstavnici francuskih vlasti, prema recima Desanke Raspopovic, generalnog sekretara Medjunarodne federacije za Istocnu Evropu, jeste pokusaj da se i francusko drustvo ukljuci u trazenje resenja za kosovsku krizu. "Ovo je prvi ovakav sastanak u Francuskoj i mi cemo se truditi da preraste u stalan forum", kaze Raspopoviceva.

Jedan od ucesnika dijaloga, Stojan Cerovic, rekao nam je da je jucerasnja preliminarna seansa protekla uz "dosta razumevanja". "Iako ima znacajnih razlika, razgovor je bio veoma konstruktivan. Slozili smo se o odgovornosti rezima u Beogradu za trenutno stanje i verujem da ce ovakav paralelni dijalog pomoci boljem razumevanju problema", kaze Cerovic.

U debati koja pokriva sve aspekte kosovske krize ucestvovace Skeljzen Malici, Stojan Cerovic, Blerim Salja, Dusan Batakovic, Milan Protic, Imer Jaka, Agim Hiseni, Jeta Dzara, Nikola Petrovic, Esat Stavileci i Dragoljub Popovic. Predvidjeno je da se ucesnicima obrati i predsednik Narodne skupstine Loran Fabijus.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /