ponedeljak, 22. jun 1998.

Bombardovana sela oko Djakovice i Decana

Pristina, Beta. - Kosovski informativni centar (KIC), blizak Demokratskom savezu Kosova (DSK0, saopstio je da su u subotu “srpske snage bombardovale sela u okolini Djakovice, a posebno na podrucju Zle reke". Pozivajuci se na svoje i izvore DSK, KIC navodi da su se “jake srpske snage kretale u pravcu sela djakovicke opstine" koja se nalaze blizu albanske granice. KIC navodi da “nema vesti o posledicama bombardovanja".

Srpski izvori nisu nista javili o tim sukobima. Portparol Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije za Kosovo pukovnik Bozidar Filic izjavio je u subotu novinarima u Pristini da u poslednja 24 sata na Kosovu nije bilo oruzanih sukoba. Kosovski informativni centar takodje navodi da su “srpske snage bombardovale i sela" u okolini Decana. Prema tvrdnjama KIC, bombardovana su sela Glodjane, Babaloc i Gramacela. Pozivajuci se na svoje izvore, KIC je saopstio da su kod policijskog punkta u Gornjoj Klini kod Srbice vodjeni “zestoki okrsaji izmedju srpskih snaga" i pripadnika ilegalne “Oslobodilacke vojske Kosova" (OVK). U saopstenju KIC se izrazava bojazan da je u tom sukobu bilo zrtava.

Albanska televizija u Tirani javila je da je OVK “preuzela Fabriku za opremu protiv pozara (HTZ) u mestu Bare kod Kosovske Mitrovice". Ta televizija tvrdi da tu fabriku sada nadziru albanske snage. Kosovski informativni centar i drugi albanski izvori tu vest nisu potvrdili.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /