ponedeljak, 22. jun 1998.

TELEKOM “SRBIJA"

Poskupelo “halo"

Tokom poslednjih desetak dana telefonski impulsi preduzeca Telekom “Srbija" su po drugi put poskupeli. Ovoga puta za 20 odsto. To prakticno znaci da ce jedan impuls (tri minuta u lokalnom saobracaju) sada kostati 12 para. Minut razgovora koji se obracunava po zonama - u prvoj zoni (npr. Beograd-Obrenovac) kostace 24 pare, u drugoj zoni (do 200 kilometara) dvostruko vise, dok ce za koriscenje telefonskih razgovora sa trecom zonom (udaljenost veca od 200 kilometara) pretplatnici morati da za jedan minut razgovora izdvoje 90 para.

Period jeftinije tarife i dalje je radnim danima od 15 do 17 i od 21 do 7 casova ujutru kao i vikendom od subote u 21 do ponedeljka u 7 sati. U lokalnom saobracaju u ovo vreme impulsi traju neograniceno dok su u sve tri zone impulsi (minut razgovora) dvostruko jeftiniji nego inace.

Poskupelo je i telefoniranje u medjunarodnom saobracaju. Takodje za 20 procenata. Medjutim, ovim se serija poskupljenja u Telekom “Srbija" nece zavrsiti. Tokom narednih mesec dana ocekuje se nova korekcija cena za jos 15 odsto za jedan impuls.

J. - M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /