ponedeljak, 22. jun 1998.

SAOPSTENJE GENERALSTABA VOJSKE JUGOSLAVIJE

Roditelji vojnika su predmet politicke manipulacije

Beograd, Beta. - Vojska Jugoslavije saopstila je da nema razloga da roditelji ciji sinovi sluze vojni rok na Kosovu protestuju na ulicama i na taj nacin se "javno izlazu nepotrebnoj manipulaciji i politizaciji". U saopstenju Generalstaba VJ ocenjuje se da "pojedine politicke grupe i mediji manipulisu javnoscu i zloupotrebljavaju zabrinutost roditelja" vojnika, i "podsticu ih da javno protestuju, pre svega imajuci u vidu priliku da ostvare svoje politicke interese i ciljeve". Ukazujuci da ne postoji potreba za takvim javnim protestima, VJ saopstava da roditelji sve informacije o svojim sinovima koji sluze vojni rok na Kosovu, mogu da dobiju od "nadleznih komandi, garnizona, vojnih odseka i njihovih pretpostavljenih staresina".

U saopstenju Generalstaba dodaje se da VJ cini sve sto je u njenoj nadleznosti da poveca bezbednost komandi i jedinica na Kosovu i Metohiji i zastiti zivote svojih pripadnika. "Roditelji vojnika informacije mogu da dobiju na telefon 038/24-688, koji je za tu svrhu odredjen u Pristinskom korpusu", dodaje se u saopstenju

VJ.

Telefon za kontakt

"Roditelji vojnika informacije mogu da dobiju na telefon 038/24-688, koji je za tu svrhu odredjen u Pristinskom korpusu", stoji u saopstenju VJ.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /