utorak, 23. jun 1998.

VALERIJ NESTERUSKIN, PORTPAROL RUSKOG MINISTARSTVA INOSTRANIH POSLOVA

Zapad treba da utice na Albance

Moskva, Beta. - Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Valerij Nesteruskin izjavio je juce da se Rusija nada da ce zapadni partneri u Kontakt grupi podstaci kosovske Albance da se vrate za pregovaracki sto. Nesteruskin je na konferenciji za novinare u Moskvi rekao da su napori Rusije u vezi s resavanjem kosovskog problema u prvom redu usmereni na stvaranje uslova za obnavljanje politickog dijaloga izmedju vlasti u Beogradu i kosovskih Albanaca. On je dodao da je u skladu s tim opredeljenje i poseta zamenika ministra inostranih poslova Nikolaja Afanasjevskog Beogradu i Pristini, gde ce razgovarati sa jugoslovenskim i srpskim rukovodstvom i predstavnicima politickih partija kosovskih Albanaca.

“Rusija se nada da u tome nece biti usamljena i da ce zapadni partneri u Kontakt grupi takodje uloziti napore da bi podstakli kosovske Albance na obnavljanje dijaloga, posto se samo za pregovarackim stolom moze naci brzo resenje tog slozenog problema", rekao je Nesteruskin.

Nesteruskin je dodao da “nema informacije" da li ce Afanasjevski imati odvojeni sastanak sa jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Milosevicem u Beogradu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /