utorak, 23. jun 1998.

TRIBINA MEDJUNARODNOG UDRUZENJA LIGA ZA LJUDSKA PRAVA

Mir na Kosovu samo ako se promeni vlast u Beogradu

Pariz, Beta-AFP. - Predsednik francuske Narodne skupstine Loran Fabius ostro je optuzio juce predsednika SRJ Slobodana Milosevica zbog sukoba na Kosovu, ocenivsi da je povratak mira u region moguc jedino posle promene vlasti u Beogradu. “Aktuelni beogradski rezim je svojim stavom izgubio kredibilitet. Ne vidim kako bi mogli da mu verujemo", rekao je Fabius na tribini o kosovskoj krizi koju je organizovalo medjunarodno udruzenje Liga za ljudska prava i Fondacija Francuska-sloboda.

Situacija u Jugoslaviji i regionu tesko moze da se okrene ka miru, jer su gradjani poverili sudbinu SRJ vlastima koje nece prihvatiti odgovornost za etnicko ciscenje, zlocine protiv covecnosti, unistenje njihove zemlje i za njenu sliku u svetu, kazao je on.

“Da li treba da podsecamo Milosevica da je njegova drzava federacija i da bi minimum bio da on prihvati ono sto je njegova drzava proglasila, ukoliko ne zeli da bude izolovana", rekao je Fabius. “Aktuelna kriza ne bi mogla da se resi jednostavnim povratkom na prethodni status quo, jer bi takvo stanje stvari bilo nepodnosljivo", ocenio je predsednik francuskog parlamenta.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /