utorak, 23. jun 1998.

DZEJMS RUBIN, PORTPAROL STEJT DIPARTMENTA

Holbruk se danas sastaje s Milosevicem?

Vasington, FoNet. - Ricard Holbruk, novopastavljeni americki ambasador u UN, zauzece ostar stav u prenosenju americke poruke o Kosovu u utorak jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Milosevicu, javlja Rojters. Holbruk ce u Beogradu reci predsedniku SRJ da se mora povinovati zahtevima velikih sila, ukljucujuci i zahtev koji se tice povlacenja snaga bezbednosti sa Kosova, izjavio je predsednik Stejt dipartmenta Dzejms Rubin.

“On ce jasno staviti do znanja da zahtevi Kontakt grupe nisu meni sa kojeg se bira" rekao je Rubin. Poruka ce biti da Milosevic “ne samo mora da se povinuje... zahtevima o pristupu humanitarnih organizacija Kosovu, vec mora i da povuce i na odgovarajuci nacin ukloni snage koje su tamo ukljucene u nasilje", dodao je on.

Rugova se sastaje sa Holbrukom

Pristina, FoNet. - Lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova sastace se danas u Skoplju sa novoimenovanim americkim ambasadorom u Ujedinjenim nacijama Ricardom Holbrukom, saopstio je juce Kosovski informativni centar (KIC). U saopstenju se navodi da Rugova danas putuje u Brisel na sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a Havijerom Solanom. Kako se dodaje, na putu za Brisel, on ce se u Skoplju sastati sa Holbrukom, koji ce posetiti i Kosovo.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /