sreda, 24. jun 1998.

PREMA SUDSKIM IZVORIMA NA KOSOVU

Zbog terorizma pod istragom 143 kosovska Albanca

Pristina, Beta-AFP. -Pred sudovima na Kosovu 143 kosovska Albanca optuzeno je ili se protiv njih vodi istraga za “terorizam", saznaje Frans pres iz sudskih izvora. Od njih, 11 je optuzeno za “teroristicke aktivnosti", dok se ostali jos nalaze pod istragom.

Tuzilac suda u Peci Miladin Popovic je u telefonskom razgovoru rekao Frans presu da je 76 kosovskih Albanaca osumnjiceno za “teroristicke aktivnosti", ali da je vecina njih u bekstvu. On je dodao da su dvojica od njih optuzeni, ali nije mogao da kaze kada ce biti odrzano sudjenje. Popovic je naveo da su istrage bile “veoma teske", jer vecina svedoka nisu mogli da dodju da bi dali izjave i jer su osumnjiceni, za koje je rekao da su clanovi “teroristickih bandi", cesto bili “nepristupacni" istraznim organima.

Tuzilac suda u Prizrenu Dobrivoje Peric rekao je da je 61 kosovski Albanac osumnjicen za “teroristicke aktivnosti", od kojih su devetorica optuzeni. Peric je podsetio da je sud u Prizrenu u maju zbog “terorizma" osudio petoricu kosovskih Albanaca na kaznu zatvora od tri do sedam i po godina.

Tuzilac suda u Pristini Slavko Stevanovic rekao je Frans presu da se sestorica kosovskih Albanaca nalazi pod istragom, od kojih su petorica u pritvoru, a sesti u bekstvu. Oni su osumnjiceni da su pomagali ilegalnu Oslobodilacku vojsku Kosova (OVK).

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /