sreda, 24. jun 1998.

PANGALOS I HANDZISKI PROTIV VOJNE INTERVENCIJE NATO

Milosevic ispunio cetiri od pet uslova EU

Atina, Rojters. - Ministri inostranih poslova Grcke i Makedonije Teodoros Pangalos i Blagoje Handziski juce su izjavili da se protive vojnoj akciji NATO protiv Jugoslavije u cilju okoncanja sukoba na Kosovu i izrazili uverenje da se mirno resenje jos moze postici diplomatskim putem.

“Najvise cemo postici diplomatijom, a najmanje ratom. Oni koji u udobnim zapadnim prestonicama vole ratne igre, treba da budu umereniji", rekao je Pangalos, nakon razgovora sa Handziskim. “Na Balkanu je proliveno dovoljno krvi zbog njihovog amaterizma", dodao je grcki ministar.

Handziski je rekao da se Makedonija slozila sa Grckom da resenje kosovskog problema treba traziti pomocu diplomatije. “Kosovo mora biti reseno unutar Jugoslavije. Bilo kakva promena granica dovela bi do sireg rata na Balkanu", ocenio je on.

Pangalos je rekao da je Milosevic prihvatio “cetiri od pet uslova" koje mu je postavila Evropska unija. “Povlacenje snaga bezbednosti se ne moze razdvojiti od akcija separatista. To ide jedno s drugim. Srpske snage ne mogu da odu i da ostave separatiste da rade sta god hoce", rekao je sef grcke diplomatije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /