sreda, 24. jun 1998.

SAOPSTENJE ASOCIJACIJE NEZAVISNIH ELEKTRONSKIH MEDIJA

Neizvesna sudbina clanica ANEM

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija obavestava javnost o tome da, i pored brojnih pokusaja, nije uspela da ostvari nikakvu komunikaciju niti dobije bilo kakve odgovore i resenja otvorenih pitanja vezanih za ucesce njenih clanica na Javnom oglasu Saveznog ministarstva telekomunikacija.

“Ovakav ’zatvoreni i tajni’ nacin rada i odlucivanja nadleznih saveznih organa direktno je motivisan zeljom da se clanicama ANEM pruzi sto je moguce manje informacija te da im se oteza ili onemoguci izdavanje privremenih dozvola", zakljucuje se u saopstenju koje je potpisao predsednik udruzenja, Veran Matic.

U prilog takvoj tvrdnji istice se da izvestan broj clanica ANEM jos nije obavesten o svojim podnetim zahtevima, tako da je, zbog cutanja savezne uprave, pred pokretanjem upravnih sporova. Radise, kako se navodi o radio stanicama Globus iz Kraljeva, Citdz radio iz Nisa, Radio B92 iz Beograda (kada su u pitanju zahtevi za drugu radio frekvenciju i satelitski kanal), kao i o RTV Trstenik (povodom zahteva za dodelu radio frekvencije). Ove stanice pokusace danas jos jdnom da se informisu o sudbini svojih zahteva.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /