sreda, 24. jun 1998.

OPTUZEN ZVEZDAN SLAVNIC

Balisticari tvrde da “pistolj nije slucajno opalio"

Okruzno javno tuzilastvo u Beogradu podiglo je optuznicu protiv Zvezdana Slavnica (22) sina poznatog jugoslovenskog kosarkasa Zorana Moke Slavnica, zbog ubistva Olivera Jovanovica (32) ispred beogradskog nocnog kluba “Cetiri sobe" 7. marta ove godine. Tuzilstvo tereti Slavnica juniora i za nanosenje lakih telesnih povreda Ugljesi Vlajkovicu, Jovanovicom drugu, te za krivicno delo nelegalnog posedovanja oruzja.

Balisticki vestaci angazovani na ovom slucaju utvrdili su da Slavniceva odbrana po kojoj je pistolj marke “zbrojovka" slucajno opalio i ranio Jovanovica u glavu (od cega je kasnije preminuo) nije ubedljiva, jer je ekspertiza dokazala da je on pucao sa umisljajem. Te noci je, valja podsetiti, doslo do fizickog sukoba izmedju Slavnica i Vlajkovica ispred kluba “Cetiri sobe". Kako su tvrdili ocevici dogadjaja, Jovanovic je hteo da ih razdvoji i tada je Slavnic uperio pistolj prema njemu i pucao mu u potiljak. Jovanovic je 11 dana bio u totalnoj komi, a onda je 18. marta u Urgentnom centru podlegao povredama.

Slavnic se petnaestak dana krio od policije u stanu jednog svog prijtelja na Novom Beogradu, dok je javnost spekulisala o njegovom bekstvu u inostranstvo. Medjutim, prilikom pokusaja da privede mladica kod koga se Slavnic skrivao, policija je naisla i na osumnjicenog za ubistvo, i lisila ga slobode. Ocekuje se da ce narednih dana, nakon podizanja optuznice, biti zakazano sudjenje u ovom slucaju.

D. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /