sreda, 24. jun 1998.

KADROVSKE KOMBINATORIKE U INVEST BANCI I FONDU ZA RAZVOJ SRBIJE

Tri partijska kandidata za dva mesta

Na upraznjeno mesto direktora Fonda “pucaju" dva kandidata. Nikoli Stanicu istice mandat 4. avgusta, a kao moguci naslednici pominju se Tomica Raicevic i Jovo Kunac, Stanicev zamenik

Ko ce biti direktor Republickog Fonda za razvoj, posle odlaska Nenada Djokica na funkciju saveznog ministra za saradnju sa medjunarodnim finansijskim institucijama, prema nezvanicnim informacijama, trebalo bi da se odluci sledece nedelje. Kandidati za ovu funkciju za sada su dr Milorad Dubak, izvrsni direktor u Invest banci i Mile Lavrnic, zamenik direktora Beogradske banke.

Izborom direktora Fonda za razvoj nije zavrsena aktuelna kadrovska kombinatorika. Nikoli Stanicu, sadasnjem direktoru Investbanke, mandat istice 4. avgusta. Stanic, medjutim o svom odlasku jos nije dao zvanicnu informaciju rukovodstvu banke, ali obavesteni izvori tvrde da je javno rekao da odlazi sa te funkcije. Pored mesta u Savetu NBJ, za Stanicevo ime vezuje se i mesto viceguvernera centralne banke.

Za sada, prema nepotvrdjenim informacijama, jedini kandidat za direktora Invest banke je Tomica Raicevic, sadasnji clan desetak upravnih odbora medju kojima je i Upravni odbor Rudarsko-metalurski kombinat Trepca. Raicevic je poznat i kao bivsi ministar finansija i jedan od najpoverljivijih ljudi Slobodana Milosevica, predsednika SRJ. Moguce je da u igru za ovu funkciju budu ukljuceni i kandidati drugih partija, nezvanicno se, vec prica da je JUL usao u okrsaje sa kandidatom SPS. Kakve su sanse Jovana Kunca, sadasnjeg Stanicevog zamenika, velika je enigma bez obzira sto je poznato da je Kunac blizak premijeru Mirku Marjanovicu izmedju ostalog i zbog toga sto potice iz istog kraja.

Pre dva meseca ocekivalo se da ce Stanic zbog zdravstvenih problema otici sa mesta direktora, a da ce ga zameniti Nenad Djokic, direktor Fonda za razvoj. U medjuvremenu, Djokic je pocastvovan visom funkcijom.

S. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /