sreda, 24. jun 1998.

SRPSKI POKRET OBNOVE

Intervencija NATO neophodna u Albaniji

Srbija mora poraziti teroriste, rekao je Vuk Draskovic na jucerasnjoj konferenciji za novinare

Beograd. - Kosovo moramo braniti i odbraniti i u ovom trenutku nema preceg zadatka za Srbiju. Albanski teroristi nalaze se tik pred Pristinom i to zna medjunarodna zajednica, NATO, Savet bezbednosti i Evropska unija.Drugim recima ukoliko bi se svet drzao principa medjunarodnog prava uveo bi sankcije Albaniji, a trupe NATO pakta usle bi u tu zemlju i zatvorile kampove terorista, rekao je juce na konferenciji za novinare Vuk Draskovic, lider Srpskog pokreta obnove. Prema njegovim recima teroristi se obucavaju u Albaniji i osokoljeni sankcijama, koje prete Srbiji sve vise i smelije napadaju na Kosmetu. Mi se prema teroristima moramo jasno odrediti i postupati prema njima kao prema neprijetelju, i odlucno ih ukloniti sa srpske zemlje, rekao je Draskovic.

Predsednik SPO smatra da treba ocekivati ponudu SAD da pomognu Srbiji da se obracuna sa teroristima. “Mogu politicari da ostanu bez duse, ali veliki americki, britanski ili pak francuski narod ne moze, samo im treba objasniti sta se zapravo zbiva na Kosmetu", objasnio je Draskovic.

Prema njegovoj oceni, Srbiji je neophodno nacionalno jedinstvo, a ne strancarenje i uskopartijski interesi, koje prolongiraju Jugoslovenska levica i Srpska radikalna stranka. Dok Kosovo gori, JUL uz pogonsko gorivo SRS dokazuje da je srce na levoj strani, naglasio je Draskovic.

Da su noz i pogaca u mojoj ruci, problem Kosova resio bih za mesec dana i to uz punu podrsku sveta, istice lider SPO. Prema njegovom misljenju, koalicija SRS-JUL drzi u strahovitom obrucu “reformski deo SPS" ne dopustajuci mu da dodje do daha. Drzavna televizija je u rukama JUL-SRS, a samo povremeno tu se pojavi i SPS. U drzavnom intersu je da se cuje i SPO i stoga njegovo cesce pojavljivanje na televiziji Studio B, istice Draskovic.

O skupu u Nisu

U Nisu se okupio ceo buket lidera ili pak po narodski receno kita lidera i stoga im predlazem da se ubuduce zovu " savez kitica". Inace svaki put kada se pomenuto drustvo okupi, oni pozovu na svoj skup i Mila Djukanovica, koga koriste kao mecku. On naravno ne dolazi, ali smatram da takve zloupotrebe ne treba da tolerise, kaze Vuk Draskovic.

Komentarisuci najave radikala da bi trebalo raspisati nove lokalne izbore, Draskovic istice da bi tim bio ponisten Gonsalesov izvestaj, te da Srbiji u trenutku “kad gori Kosovo" nije potreban novi sukob sa medjunarodnom zajednicom.

Lider SPO istice da bi zbog urgentnosti stanja na Kosmetu, parlament Srbije morao biti u stalnom zasedanju, a sto se tice formiranja i eventualnog ulaska njegove stranke u novu saveznu vladu, Draskovic istice da “nikakvih ponuda u tom smeru nije bilo".

N. Preradovic

O brkovima Ristica

Prilikom gostovanja u jednoj emisiji na Televiziji Kraljevo, rekao sam da brkovi Ljubise Ristica imaju odredjenu funkciju. Ako Ristic , naime, pozajmi deo brkova Vojislavu Seselju, koji je inace cosav, ovaj ce imati brkove Adolfa Hitlera, a prvome ostaju Staljinovi brkovi, kaze lider SPO.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /